Hoppa till sidans innehåll

Orienteringsmärken


Vi delar ut fina märken till de barn och ungdomar som är med och orienterar.

Nytt sedan 2015 är att vi tagit fram två egna märken:

_MG_3685

  • Bronsmärke till vänster med texten "Första tävlingen!"
  • Guldmärke till höger med texten "Tävlat själv!"

För att få ett bronsmärke skall man ha fullföljt en tävling i någon av klasserna U1, U2, Mycket Lätt eller en parallellsträcka på en stafett. Man skall alltså ha fullföljt en tävling där man kan ha en skugga eller kompis med sig ute på banan.

För att få ett guldmärke skall man ha fullföljt en tävling i en ordinarie klass, t.ex. H10 eller D10, eller en singelsträcka på en stafett. Man skall alltså ha fullföljt en tävling där man springer sträckan ensam.

Tanken med märkena är att uppmuntra till att vara med på tävling eftersom vi ser att de barn som fortsätter med orientering tenderar att vara de som snabbt kommer igång med tävlandet; tävlingarna är det absolut roligaste med orienteringen även om vi förstås har kul på träningen också.

Det är på tävlingarna man träffar kompisar, fikar, leker, pratar och har kul. Själva resultatet är inte det viktiga utan man kan vara med på tävling med en gång! Så vi hoppas vi får dela ut många märken och allra helst guldmärken som ju visar att man klarat av något som kan vara det svåraste av allt... att släppa mamma och pappa och våga springa ensam. Eller kan det vara mamma och pappa som har svårt att släppa? För att barnen snabbt skall känna hur duktiga de varit försöker vi dela ut märkena så snart som möjligt efter den tävling då man klarat av kriterierna för resp. märke (man får förstås bara varje märke en gång).

Uppdaterad: 09 JUN 2018 22:23 Skribent: Mats Logren

Postadress:
Sjövalla FK - Orientering
Finnsjövägen 12
43541 Mölnlycke

Kontakt:
Tel: +4631884773
E-post: per-arne.wahlgren@te...

Se all info