Hoppa till sidans innehåll

Sportident löparbricka ("SI-pinne")


På nästan alla orienteringstävlingar i Sverige behöver man en Sportident löparbricka (även kallad "SI-pinne" eller bara "pinne"). Löparbrickan bärs på fingret och det är den man använder när man "stämplar" kontrollen. Rent tekniskt sitter det en enhet vid varje kontroll och när man stoppar i sin bricka där så registreras tid och kontrollnummer i löparbrickan. När man kommer i mål läser man ut all infomation ur löparbrickan och man får då ut all information om tider per sträcka, kontrollens nummer osv.

Om man inte har en egen löparbricka kan man hyra en eller låna av en kompis. Det brukar kosta några tior per tävling att hyra en så det lönar sig ganska snabbt att skaffa en egen.

Tips: kolla gärna om det finns någon som slutat eller uppgraderat sig och kan tänka sig att sälja en gammal bricka, det ligger nog många oanvända i byrålådorna...

Vill man köpa en ny så finns de i fyra versioner, SI-card 8, 9, 10 och 11.

För de flesta duger version 8, den lagrar upp till 30 kontroller. De högre versionerna lagrar fler kontroller och ger möjlighet att välja ett eget nummer på brickan.

Sportidents hemsida finns mer information om vad de olika löparbrickorna kan och vad de kostar. Det är också där man beställer dem.

PS. Observera att löparbrickan inte är personlig, du kan alltså alltid låna någon annans bricka. Enda begränsningen är att en bricka bara kan användas av en enda person under en och samma tävling. DS.

Skicka mig ett mejl om det är något du undrar över.

/Mats

Uppdaterad: 09 JUN 2018 22:28 Skribent: Mats Logren
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Sjövalla FK - Orientering
Finnsjövägen 12
43541 Mölnlycke

Kontakt:
Tel: +4631884773
E-post: per-arne.wahlgren@te...

Se all info